Alapvető termékek összehasonlítása, vélemények, vaktesztek, értékelések... :)

FMCG Tirannoszaurusz

Croissant próba

Megejtettük a nagy Croissant-tesztet is. A kínálat meglehetősen nagy a boltok polcain, árban és minőségben is nagy eltérések vannak. A termékek sokszínűségét látva kérdések merültek fel bennünk. Vajon a külsőre és marketingre a legtöbbet adó, és ezért legismertebb croissant, a 7days a legjobb is? Vagy érdemes esetleg a kevésbé csábító csomagolással ellátott saját márkás terméket választani egy diszkontban? Minden croissantban ugyanaz a töltelék van? Ezekre a kérdésekre kutattuk a választ. Hogy melyik a legjobb croissant, nem is volt olyan egyszerű eldönteni, mint azt gondoltuk. Íme a tapasztalataink.

Tovább olvasom

Létezik-e jó instant kávé?

Az instant kávé tesztelésének kíváncsian estünk neki, azonban hiába kerestük, még nem találtuk meg a az igazi kávéélményt nyújtót. Ugyan még nem kóstoltuk végig az egész palettát, de egyre inkább kétkedünk benne, hogy megtaláljuk az igazit. Hozzászólásokban várjuk, ha Olvasóink már ráleltek erre. Mi az ízesítetlen, natúr változatokat kezdtük el tesztelni.

 

Tovább olvasom

Alverde-kozmetikumok

A mai bejegyzés elsősorban a lányok számára lehet érdekes, ugyanis kozmetikumokról lesz szó. Bizonyára sokan jártok dm üzletekbe. Én például szinte mindig ott vásárolok kozmetikai termékeket. A dm-ben rendkívül sokféle szépségápolási termék márka található, ezek közül kiemelt helyet kapnak a sajátmárkás Alverde-termékek. Legfontosabb tudni róluk, hogy nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, szintetikus illatanyagokat, sem színezékeket és főként növényi eredetű összetevőkből állnak. Termékpalettáján megtalálhatók sminktermékek, bőrápoló, testápoló, hajápoló és babaápoló szerek is.

Itt most nem állítok fel rangsort, ugyanis eltérő funkciójú termékekről szerzett tapasztalataimat fogom bemutatni.

Tovább olvasom

Ásványvíz-vakteszt

Megejtettük a szénsavmentes ásványvizek próbáját is. Hat félét próbáltunk a legelérhetőbb márkák közül. Ezesetben a vaktesztelés módszerét alkalmaztuk. Így pusztán a víz ízére, lágyságára, összhatására koncentráltunk, így a csomagolás és a márkanév esetleges befolyásoló hatásaitól mentes a következő rangsor. 10-es skálán értékeltünk, most csak egy tényezőt, az ízüket vettük figyelembe.

Tovább olvasom

Kedvenc sajátmárkás tusfürdők

Az eddigi bejegyzéseinktől eltérően most másfajta FMCG termékcsoportot fogunk bemutatni. A cél itt nem a rangsorolás, hanem kedvenc terméket, méghozzá sajátmárkás tusfürdőt ismertetek egyénileg, azaz a termékeket nem értékeltük közösen.

Sajnos nagyon érzékeny bőröm van, így rendkívül nehéz volt rátalálni a kedvenc tusfürdőimre. Sok-sok pénzt elköltöttem már, hogy megtaláljam azt a tusfürdőt, amitől nem viszket, nem válik pirossá, kiütésessé a bőröm, nem kell használata után egyből bőrgyógyászhoz rohannom. A közép árkategóriás termékektől kezdve az egészen drágáig végigpróbáltam a termékpalettát, azonban kedvenceim nem ezek közül kerültek ki. Jöjjön tehát a három kedvencem.

Tovább olvasom

Müzliszelet-teszt

A legutóbb tesztelt termékcsoport a müzliszeletek csoportja volt. Szerencsére a tesztelők mind rajongója a termékcsoportnak, úgyhogy már alig vártuk, hogy mintegy 13 különböző márkájú müzlit végigkóstoljuk. A termékek ez alkalommal is 10-10 pontot érhettek el az ízük, illatuk, csomagolásuk alapján, valamint a kalóriatartalmukra is figyeltünk. Az ezekből számolt átlag lett a rangsorolás alapja. Jelen esetben a fajlagos árat nem vettük figyelembe, hisz annyira elenyésző a különbség. Különböző ízesítésű termékeket teszteltünk, ugyanis a különböző márkák eltérő ízvilágú termékeket dobtak a piacra. Lássuk tehát a rangsort, és kezdjük a legkevesebb pontot kapott termékkel!

 

Tovább olvasom

Nagy joghurt teszt

A teszt során nyolc különböző joghurtfajtát pontoztunk a következő szempontok alapján: íz, gyümölcstartalom, állag, cukorhányad, fajlagos ár, zsírtartalom, valamint, hogy élőflórás-e, illetve a csomagolás minősége. Amennyiben élőflórás plusz egy pontot szerzett a termék, az alacsony zsírtartalmat és a magas gyümölcstartalmat plusz három-három ponttal jutalmaztuk. Most lássuk, milyen rangsor is alakult ki! (És ne felejtsük: ízlések és pofonok!)

 

Tovább olvasom

Kenyérmustra

A következő termékcsoport a kenyereké! Itt is több félét vásároltunk, melyeket aztán megkóstoltunk és pontoztuk az ízüket, állagukat, kinézetüket, sőt még az illatukat is. Az áltag alapján maximum itt is 10 pontot szerezhetett egy-egy termék. Úgy gondoltuk, a tudatos életmód jegyében nem akármilyen péktermékek kerülnek a kóstolóasztalra: az egészséges, barna, félbarna, rozsos és magvas kenyerek közül teszteltük a legelérhetőbbeket. Lássuk, mi volt a véleményünk!

Tovább olvasom

Sonkaparti

Legutóbb a sonkákra került sor. Elsősorban a könnyen elérhető, egyszerűbb csirke- és pulykamell sonkákat kóstoltuk, de egy-egy különlegesebb termék is került az asztalra. Kilenc félét kóstoltunk meg és az ízre, illatra, állagra illetve a külcsínre, a csomagolásokra adtunk pontokat, melyből 10-et lehetett kapni maximálisan. Ezek mellett megnéztük a hústartalom arányát és a kalóriatartalmat is. Összességében a legtöbb kipróbált termékkel elégedettek voltunk, de itt is kialakítottunk egy rangsort belőlük. (Zárójelben a termék neve mellett a vásárlás helye szerepel.)

Tovább olvasom
Címkék: kóstolás sonka

Levizsgáztattuk a Túrórudi felhozatalt


A túrórudi szó hallatán valószínűleg a legtöbbeknek a Pöttyös jut eszébe, és valószínűleg még az a szlogen, is mely arra utal, hogy ez a márka az „igazi”. De vajon ez tényleg így van? Igen sok féle rudit kóstoltunk meg, és próbáltunk az ízlelőbimbóinkra hagyatkozni, de emellett az összetevőket és az árat is szem előtt tartottuk. Táblázatot vezettünk és pontoztuk az ízek összhatását, külön a túróét és a csokibevonatét, értékeltük a csomagolást és a külcsínt, illetve az áraikat is összevetettük. Ezek átlagát nézve a maximálisan elérhető pontszám a 10 volt. Pár órányi túrórudi-törmelék majszolás után már jelentős mértékben telítődtünk ezzel az egyik legegészségesebbnek tartott édességfajtával, de választ kaptunk az előbbi kérdésre, miszerint tényleg a Pöttyös-e az igazi.
Ezért az izgalom kedvéért a sorrendet a legkevesebb összpontszámot kapottól kezdem.

Tovább olvasom