Létezik-e jó instant kávé?

Az instant kávé tesztelésének kíváncsian estünk neki, azonban hiába kerestük, még nem találtuk meg a az igazi kávéélményt nyújtót. Ugyan még nem kóstoltuk végig az egész palettát, de egyre inkább kétkedünk benne, hogy megtaláljuk az igazit. Hozzászólásokban várjuk, ha Olvasóink már ráleltek erre. Mi az ízesítetlen, natúr változatokat kezdtük el tesztelni.

 

4. Casablanca (Penny Market)

Nos, a túrórudi és a nagy joghurt teszt után már meg sem lepődünk, hogy ez végzett az utolsó helyen. Mielőtt jönne a vád, hogy előítéletesek vagyunk a Sissy-féle termékek miatt, elmondhatjuk, nem, ugyanis ezt még azok előtt teszteltük. Hogy milyen is ez a "kávé"? Savanykás, rossz illatú, mintha romlott gesztenye lenne. Mit is írjunk még?!

 

3. Spar Instant Coffee (Interspar)

Illata ennek is, mint a romlott gesztenyepüréé. Íze savanyú, kávéra nem emlékeztet. Még ha le is adnánk abból az elvárásunkból, hogy kávé íze legyen, akkor is elégedetlenek vagyunk ezzel a löttyel. Savanykás ez is, de akkor miért írják rá, hogy "telt ízvilág"?? Viszont legalább jól feloldódott, nem csomós. Sajnos, még a száját is kimarta az egyik tesztelőnknek.  

 

2. Spar Budget (Interspar)

Hmmm, ki gondolta volna, hogy a Spar Budget egyszer leelőzi a sima sparos párját. Illata, íze finomabb, akár el is lehetne kortyolgatni, de azért a vendégeknek friss kávét főzzünk... A csomagolása nagyon minimál stílusú, egyszerű, olcsóságot sugall, megkülönböztet, viszont a sima párjával szemben nem árulkodik jobb minőségről, mégis jobb helyezést ért el. A legfőbb tanulság újra: nem szabad előre ítélni, és megvezetni hagyni magunk a csomagolás által. Amúgy nagyobb kiszerelésű, olcsóbb Több mint 200 forinttal olcsóbb per 100 gramm, mint az előzően bemutatott termék.

 

1. Mirador Organic bio 100% arabica (egy gyógynövénybolt)

Bár ennél a terméknél is kiérezhető egyfajta savanykás íz, mégis sokkal finomabbnak ítéltük meg, mint az előzőeket. A dobozába belenézve sokkal szebb az állaga és a színe, mint a többi terméknek. Ízléses csomagolású, sok információt tartalmaz. Viszont 1450 forint per 100 gramm. Így már elgondolkodtató, hogy megéri-e annak ellenére, hogy első lett...

 

Némi gyomorpihentetés után hamarosan újabb kávétesztekkel is jelentkezünk, bár lehet áttérünk a hagyományosra, mert hiába a rangsor, egyelőre az első helyen végzett se nyújtja az igazi kávéélményt!