Kedvenc sajátmárkás tusfürdők

Az eddigi bejegyzéseinktől eltérően most másfajta FMCG termékcsoportot fogunk bemutatni. A cél itt nem a rangsorolás, hanem kedvenc terméket, méghozzá sajátmárkás tusfürdőt ismertetek egyénileg, azaz a termékeket nem értékeltük közösen.

Sajnos nagyon érzékeny bőröm van, így rendkívül nehéz volt rátalálni a kedvenc tusfürdőimre. Sok-sok pénzt elköltöttem már, hogy megtaláljam azt a tusfürdőt, amitől nem viszket, nem válik pirossá, kiütésessé a bőröm, nem kell használata után egyből bőrgyógyászhoz rohannom. A közép árkategóriás termékektől kezdve az egészen drágáig végigpróbáltam a termékpalettát, azonban kedvenceim nem ezek közül kerültek ki. Jöjjön tehát a három kedvencem.

1. Olana med waschlotion ph 5.5 Sensitive 500 ml (Aldi)

A termék kiszerelése gazdaságos, használatakor egészen kevés is elég belőle, jól habzik. Illata frisseséget áraszt, nem túl erős, inkább visszafogott. Sajnos nem is marad meg túl sokáig az illat a bőrömön, de ez mellékessé válik a többi jellemzővel szemben. A termék maga átlátszó gél, könnyen lemosható, a tisztaság érzését hagyja maga után. Nem szárította ki a bőröm egyáltalán, utána nem volt szükségem ragacsos testápolók használatára. Színezőanyag és szappanmentes. Szeretem, hogy arcra is kitűnően használható, szinte tökéletes arctisztítónak is. A Kremmania.hu-n másoktól is pozitív értékelést kapott.

 olana-med-sensitive-hidratalo-tusfurdo-erzekeny-borre3.png

2. Cien bodycare Shower Cream with milk protein, Tropical mango, normál bőrre. 300 ml (Lidl)

Először sokat vaciláltam, hogy melyik bőrtípusra valót vegyem meg, végül a normál bőrre valót választottam, noha mindent gondoltam előtte, csak azt nem, hogy normál a bőröm. Pedig mióta ezt (és a másik két) terméket használom, valóban annak tűnik. Nem elhanyagolható, hogy még olcsó is a termék Az előzőnél jóval erősebb és édesebb az illata, amely szintén nem marad meg túl sokáig. Kevésbé tűnik gazdaságosnak, mint az előző, krémesebb állagú, kevésbé habzik, viszont nagyon kellemes cserébe, nem szárítja a bőröm. Bár nem az az eredeti funkciója, de arcbőrre ez a termék számomra nem bizonyult megfelelőnek.  A Cien Sensitive párját is nagyon kedvelem, ami kicsit púderesebb illatú. Megéri az árát, sőt még többet is hajalndó lennék kiadni érte!

 Cien-Shower-cream

3. Alterra Naturkosmetik 250 ml Rossmann

Az eddigieknél drágább, főleg ha azt nézzük, kisebb a kiszerelése is (700 forint környékén van egy doboz). Egyszerre használható samponként és tusfürdőként is, én a tusfürdő funkciójában kedvelem igazán. Az illata sajnos nem kellemes (illatanyagmentes), de szerencsére ez nem is marad meg sokáig. Illóolajokkal amúgy kellemesebbé tehető ilyen szempontból. A tusfürdő gélszerű, mivel az egészséges összetevőkre is koncentráltak, így a habzóanyag is nagyjából kimaradt belőle (azért van benne). Kifejezetten az érzékeny bőrűeknek lett kifejlesztve, számomra azt nyújtja, amit ígér. Nem szárít ki, bársonyos, tiszta érzetet hagy maga után. Aki az egészségére is vigyáz, annak kifejezetten ajánlom ezt a terméket!

 alterra-sampon-es-tusfurdo---parfummentes

 

 Hamarosan újabb terméktesztek következnek!